Saturday, 24 March 2012

~ Travelog Kota Kinabalu ~

assalamualaikum..

for the 2nd entry ni,aku nk flash back blik bout trip to KK with oshin kero,agila,mazlinna jalil & her asben,,
ekceli ak ni mmg kaki jalan tp ms2 blaja2 lu xde bajet so impian tu ak pendam je smpai la ak da keje n aku mula simpan hsrat tuk jelajah tmpat2 yg ak tringin nk p...for the 1st move xleh plan jauh2..xperince xde duit pon xcukup so destinasi pertama aku ialah sabah negeri di bawah bayu..lebih specific lg KOTA KINABALU..
so sevey2 airasia pd bln 3 dpt la rm198 p blik..bg ak affordable so ak book la tuk 3 org...aftr da book tcket ak pon start la searching for information about KK..bout hotel,transport,palces to go & food to eat..overal seme brjln lncar..ak stay kt impiana mutiara hotel for rm65 per night for twin standard room..not bad ekceli sb hnya tuk tdo n tkr bju jer..ok la tu..tuk transport plak luckily ad member,ina bermurah hati utk mnjadi tourist guide kmi di sana packej ng tmpg kete die..save da kt situ..so ak start mrancng budegt n initerary spnjg 4 hari 3 mlm di KK..

                                                     me,oshin n ina jalil at kinabalu park

Day 1 (21/11/2011)

Bergerak ke LCCT with oshin kero seawl jam 7.00 pg cz oshin nek flight lg awl dri ak..ms mle2 book tcket ritu ak trpksa book tcket asing2 tuk dptkn hrga murah..so brmkne ak akn tgu a few hours cz flight ak plak kol 12.30..amek ko!..so utk membuang ms yg ad ak lepak kt mcd tgu sorg g kwn ak,agila..da brjanggut tgu so nek la flight kol 12 tu..fyi: this is my first time nek belon..wakakaka..so xcited trlebey la..mklum la org miskin sblm ni ne ad chance nk nek belon ni..so da keje bru la bleh mrasa..hu2..so it takes 2 hours to reach kk airport..smpai je trus cri oshin n wait for ina to fetch us..around kol 4.00 ptg kteorg check in hotel tuk solat n rest sblm terjah destinasi prtama..tuk 1st day kami just rilek2 n lam kol 6.00 ptg kami gerak utk merasa seafood kk yg best2..so,tgs prtama ina bermula ng guide kami ke pasar menjual pelbagai jenis seafood located belakang pasar philipines..so kami jalan jer....

                                              muka xsbr nk nk melantak..


terbaekkk

perghhh...lobster..takut nk mkn



                                             cam xpenah jupe seafood jer..hik2..mkn xhinggat dunia

da kenyang  balik hotel tdo..zzzzzzzzzzzzzz