Wednesday, 28 March 2012

~ Travelog Kota Kinabalu: Finale Day~











Finale day (24/11/2011)

our finale day..after berhempas pulas & berpenat lelah beberap hari sebelum so tiba ari utk pulang ke tempat asalku...

utk hari last ni kami hanya sempat melawat muzium sabah shj cz flight ina & asben ke semenanjung pd pkl 12 tghari n kami punyer fight malam..so,tourist guide xde kami pon pth kaki la xtau nk ke mane da...so destinasi ari ni adalah muzium sabah..

tiket masuk x mahal..lebih kurg RM2 sahaja..
Muzium Sabah ni sama je cam muzium2 yg lain di mana sudah semestinya muzium itu akan menempatkan barang-barang bersejarah tingalan nenek moyang dahulu kala..selain itu,di sini juga terdapat beberapa jenis rumah yang didiami oleh masyarakat di Sabah..

here we go..

Add caption






rumah panjang

setelah menerokai tinggalan sejarah sabah kami singgah di pantai tanjung aru utk lunch..suasana kt sini lebih kurang cam danga bay,JB...lunch kami ari ni disponsor oleh ina & her asben..thnks yer..murah rezeki asyik dbelanje jer

views of Pantai Tanjung Aru...



kami makan di sini

miss pantai terengganu




after having our lunch,ina send us to hotel..tgk2 jam masih awal g sdgkn flight kami malam nt..so kami just ronda2 around hotel & utk mngisi masa sblm ke airport kami singgah sejenak ke cinema near to our hotel..xigt da ape nm cinema tu tp cinema tu salah satu cinema lm tp still digunakan lagi...so kami layan la happy feet 2 until kol 4.00 p.m..filem yg agak menarik penuh ng nyanyian n tarian oleh haiwan2 yg comel..
then,balik hotel utk kemas brg2..rupenye ak trslh info igtkn bleh check out sblm kol 5 rupenye until 12.00 pm. jer..so kami dicharge lebih oleh owner hotel tu..ape da..bleh trslh tgk plak..melayang duit beberapa puluh hinggit...xpela..da rezeki m.cik otel tu...amek cab gerak ke airport..tmbang xmhl sgt 1 cab rm30..affordable la even jarak ke airport jauh sgt....sementara wait for our flight just having dinner at KFC..
 flight 9.50 pm delay until 11.00 p.m..gile penat menunggu...then fly back to semenanjung with great memories....