Thursday, 3 April 2014

Travelog Korea : Day 3 Part 1 ~Nami Island~

Hari ni group kami bertambah kepada 5 orang..my fren , ina and her hubby join da club which dorg just arrive seoul last night..
so plan ari ni terjah Nami Island yg femes dek krn drama Winter Sonata..Honestly ak xpernah layan pon drama ni..tp Nami Island ni adalah tempat wajib dijejaki sekiranya anda travel ke Korea.Perjalanan ke Nami Island agak jauh dan mengambil masa lam 1 jam lebih juga perlu tukar subway beberapa kali..penat wo.
Route kami :
Hyehwa  - Dongdaemun - Hoegi - Sanbong - Gapyeong.
3 kali tukar train, kali xde mslh kerana kami da terer bab2 tukar train ni...berlagak lagi!.Sampai di Gapyeong station , tetiba trnampak objek putih2 ..rupenya salji da turun di Nami..huhu..jakun xyah cerita la..tu belum rs snow jatuh atas kepala lg..just nampak yang da beku di tanah..then amik teksi ke Nami, jgn risau sb ahjussi taxi mmg da tau destinasi korang..xyah cakap pon takpe...Tambang sebanyak 3000 won shj..so kami amik 2 teksi sb 1 teksi tak boleh naik 5 orang..

nila salji yg cenonet tu..tp jakun nak mati

muke happy je 


selain dr nek feri utk ke Nami, boleh gak try menda ni, Zip wire namanya..ala-ala Flying Fox..berminat nak try tp hrganya membunuh minatku yg mempunyai bajet ciput ni..next time maybe..


Entrance Nami Island..
jalan agak licin disebabkn salji yang da mencair ni...tiket masuk ke Nami Island ni sebanyak 8000 won shj..termasuk hrga ticket ferry..sementara tgu feri kami isi perut dulu dengan jagung liat..Member ak siap buang lg sb tak kena dgn tekak..aku?? aku makan jer biarpun jujurnye mmg tak sedap tapi  disebabkn ak da belanjakan 3 000 won utk beli jagung ni telan je la...setiap won adalah sangat berharga..








1st kiss winter sonata..
sayangnya time kami pg ni, daun2 banyak luruh.tingal ranting2 pokok jer...sedih betul..
next time p peak autumn..uish mesti daebak view kat sini..
enjoy the pics yang berlambak ni...












Heavennyer dpt matahari tp gigil jugak..sejuk yg amat


after berposing sakan di Nami smpai bateri da abis, kami pon bergerak pulang ke seoul lebih kurg pkl 12.00 tghari..even kt sini ad tempat utk bersolat & makanan halal tp kami da plan nk singgah solat di masjid Seoul dan makan di Murree..sementara tu alas perut dgn nasi sardin yg disediakan spesel oleh chef Oshin..

so tamatlah kisah kami di Nami Island..